Menü Bezárás

KÖZBESZERZÉS

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

Tárgy:    1111 Budapest, Goldmann György tér 1. szám alatti Goldmann menza és a V2 oktatási épület bontási munkáival kapcsolatos általános tájékoztatás

2021. szeptember 7-én az épületek bontása megkezdődött. Az elbontott épületek helyén a tervek szerint a BME Innovációs és Fejlesztési Központ beruházása fog megvalósulni. A munkaterület átvételt követően az előkészítő és organizációs munkák megkezdésre kerültek. Az elmúlt 2 hónapban megtörtént a közművek lekötése, a Hincz féle üvegmozaik szakszerű bontása, műhelybe szállítása, kézi- és kisgépes előkészítő bontások elvégzése, illetve befejeződtek az elektromos kábelkiváltási ás azbesztmentesítési munkák is.

Az épületek bontásának tervezés során az épületek teljeskörű azbesztfelmérése is megtörtént. A bontási munkák során az azbesztmentesítés az előírások szerint, ellenőrzött körülmények között megtörtént. A levegőtisztasági mérések 2021. október 28-án sikeresen lezárultak, ezt követően megkezdődött az épületek nagygépes rombabontása is.

A V2-es épület Egry József utca felőli konzolos homlokfal kisgépes bontása védőállványzat mellett történik, ezen a területen a parkolás időszakosan korlátozásra kerül, forgalomkorlátozásra terv szerint nem lesz szükség.

A V2-es épület bontásához szükséges toronybontó gép helyszínre szállítása és összeszerelése megtörtént, az Irinyi József utca felől az épület nagygépes rombabontása 2021. november 2-i héten megkezdődött. A Kármán Tódor kollégium Irinyi József utca felőli parkoló forgalma időszakosan korlátozásra kerülhet. Az aktuális forgalmi rendet a kihelyezett táblák mutatják.

A bontási munkálatok során porral járó tevékenységek fordulhatnak elő, a keletkezett por megkötése, visszaszorítása érdekében locsolást, pára ágyút és szélgépet használunk. Ezek hatásossága nagyban függ a szél erejétől és irányától. Kérjük, hogy a gépjárművek tulajdonosai ennek figyelembevételével használják az Irinyi József és Egry József utca felőli parkolóhelyeket.

A bontási munkák terv szerint 2022. februárjában befejeződnek.

Köszönjük a türelmet!

Kiving Kft.